Alla inlägg den 5 augusti 2015

Av bockeriorat - 5 augusti 2015 16:47


 

En flickfotografs bekännelser - Bingo Rimér och Hugo Renberg

Uppläsare: Bingo Rimér

Lyssningstid: 5h 31min



I denna biografi berättar Bingo Rimér frikostigt om sina eskapader i sitt liv och han är inte rädd för att lämna ut vare sig personer eller detaljer om vad som har utspelat sig i hans liv.


Vi kastas rakt in i handlingen och får uppleva Rimérs 30-års fest med dresscode pyjamas och med ett i stort sett avklätt klientel och även med en inhyrd dvärg med uppgiften att agera "mini-Bingo" i samma mundering som förlagan. Under efterfesten utspelas både det ena och det andra inne på Bingos hotellsvit på Lydmars.


Att Bingos akademiska insatser inte imponerade på pappa Björn gör Bingo ingen hemlighet. Inte heller om hur han, trots avsaknandet av pluggande, lyckades få 3,0 i snitt i avgångsbetyget från gymnasiet.


Efter gymnasiet flyttade Bingo till Stockholm för att arbeta som assistent till olika fotografer, ett yrke som han fått upp ögonen för i samband med den uppmärksammade HM- kampanjen med Anna- Nicole Smith. Även om Rimérs karriär gick fort och spikrakt framåt var det i alla fall inte glamour ända från början. Mycket av sin framgång tackar han sin sociala talang. Gång på gång i boken berättar han om att han tjatar sig till att få in en fot på företag, få möjligheten att plåta bilder och till och med tjata sig till dejter av tjejer som han är intresserad av.


Vidare får man veta mer om hans karriär, kontaktknytande och scoutande av snygga tjejer som han kan plåta och få vara med och "upptäcka". 

En del av tjejerna som han fotografrerat blir även hans flickvänner och vi får ta del av förhållandena med: Thilde Fröling, Natacha Peyre, Angelica Bremert, Erika Moen och Katrin Zytomierska för att nämna några.


Men även en hel del andra spännande människor och hur han har kommit i kontakt med dem och vad som hänt i deras sällskap redovisas. Här märks: Berth Milton, Elin Nordegren (sedemera Woods), Richard Branson, Kungen, Kronprinsessan Victoria, Puma Sweden och Hells Angels-medlemmar. 


Många är eskapaderna och episoderna som: överdos av GHB, ormgropar på hotellrum och oro för att Säpo inte kommer att gilla vare sig Hasch-stash eller Hells Angels' medlemmarna som kommer till Bingos studio för att ta bilder till den årliga kalendern. Men även får man så klart läsa om hur den drivne Rimér går från att slita som olönad uppassare/assistent till framgångsrik fotograf och entreprenör.


Det här var en rolig bok att lyssna på! Så diametralt annorlunda mot mitt eget liv att man häpnar för mindre. Skönt, men kanske lite märkligt att lämna ut sig så totalt, med tanke på att man kanske inte vill att till exempel ens barn ska veta sådana här saker om farsan? Men återigen, eftersom jag och Bingo är på pass olika varandra så tänker vi säkerligen annorlunda där också. Det är inte mycket han verkar ångra(möjligtvis bortsett från uppbrottet från sin dotters mor), utan verkar vara stolt över det han har åstadkommit, även om han kanske i efterhand inte tycker att han i varje situation gjort de smartaste valen, vilket jag tycker är befriande!


Lättsmält, ytligt och roligt skulle kunna sammanfatta lyssningen på Bingos bok.


Läser gör Bingo själv på ett bra, men lite snabbare än de "vanliga" uppläsarna. 


Lyssna på storytel eller bokus.  

Läs på storytel (e-bok), adlibris eller bokus






Av bockeriorat - 5 augusti 2015 08:17



 

Flaskpost från P - Jussi Adler Olsen

Uppläsare: Stefan Sauk

Lyssningstid: 19h 36min

Del 3 i Avdelning Q


Efter väldigt lång tid i Skottland märker man att en flaska som upphittats och förvarats där, faktiskt innehåller ett brev där ordet HJÅLP kan anas. Allt annat verkar dock vara utsuddat, oläsligt eller obegripligt.

Eftersom att det skrivna språket i brevet verkar vara danska, hamnar det på avdelning Qs skrivbord och sätter Carl Mørck och hans assistent Assad i hårt arbete på att försöka förstå vad som står i brevet.  

Dock måste Mørcks sekreterarare Rose resa bort och skickar istället sin syster Yrsa som visar sig vara minst lika speciell som systern, men även hon drar strån till stacken.


Tyvärr får inte avdelning Q arbeta ostört med sin flaskpost, det är en hel del bränder som de måste utreda och även försöka förstå varför de utbrutit och vad som ligger bakom.

 

I sina försök att finna sanningen och att hitta författaren till flaskposten och se vad som hände med denne kommer Carl och Assad i kontakt med religiösa samfund som spårat ut och visar tecken på hemska familjeförhållanden och sätt att uppfostra sina barn.

 

I den tredje boken med Carl och Assad tycker jag att det tar ett tag innan spänningen kommer på igång. Boken är ganska lång och mycket av den beskriver förhållandet mellan just Carl och Assad och deras liv och vad som händer i det. Jag gillar båda karaktärerna och det är spännande att höra hur deras liv utvecklas, men jag tycker att boken är lite för lång, det skulle kunna gå att dra ner på en hel del  eller att åtminstone ha något mycket spännande spår igång hela tiden och balansera det med relationshistorierna. 

 

Trots att den inte är lika spännande som de tidigare två gillar jag även den här boken och rekommenderar alla att prova på att läsa Adler Olsens avdelning Q-serie. Assad är fortfarande min favortit- speciellt i Stefans Sauks uppläsning, som är mästerlig! Börja dock läsa dem i rätt ordning så att du får lära känna karaktärerna från första början!

 

Böckerna i serien om avdelning Q:

Kvinnan i rummet

Fasanjägarna 

Flaskpost från P

Journal 64

Marcoeffekten

Den gränslöse

 

 

Lyssna på storytel, adlibris eller bokus

Läs på adlibris eller bokus

 

 

 

Ovido - Quiz & Flashcards