Direktlänk till inlägg 5 augusti 2015

Flaskpost från P - Jussi Adler Olsen

Av bockeriorat - 5 augusti 2015 08:17



 

Flaskpost från P - Jussi Adler Olsen

Uppläsare: Stefan Sauk

Lyssningstid: 19h 36min

Del 3 i Avdelning Q


Efter väldigt lång tid i Skottland märker man att en flaska som upphittats och förvarats där, faktiskt innehåller ett brev där ordet HJÅLP kan anas. Allt annat verkar dock vara utsuddat, oläsligt eller obegripligt.

Eftersom att det skrivna språket i brevet verkar vara danska, hamnar det på avdelning Qs skrivbord och sätter Carl Mørck och hans assistent Assad i hårt arbete på att försöka förstå vad som står i brevet.  

Dock måste Mørcks sekreterarare Rose resa bort och skickar istället sin syster Yrsa som visar sig vara minst lika speciell som systern, men även hon drar strån till stacken.


Tyvärr får inte avdelning Q arbeta ostört med sin flaskpost, det är en hel del bränder som de måste utreda och även försöka förstå varför de utbrutit och vad som ligger bakom.

 

I sina försök att finna sanningen och att hitta författaren till flaskposten och se vad som hände med denne kommer Carl och Assad i kontakt med religiösa samfund som spårat ut och visar tecken på hemska familjeförhållanden och sätt att uppfostra sina barn.

 

I den tredje boken med Carl och Assad tycker jag att det tar ett tag innan spänningen kommer på igång. Boken är ganska lång och mycket av den beskriver förhållandet mellan just Carl och Assad och deras liv och vad som händer i det. Jag gillar båda karaktärerna och det är spännande att höra hur deras liv utvecklas, men jag tycker att boken är lite för lång, det skulle kunna gå att dra ner på en hel del  eller att åtminstone ha något mycket spännande spår igång hela tiden och balansera det med relationshistorierna. 

 

Trots att den inte är lika spännande som de tidigare två gillar jag även den här boken och rekommenderar alla att prova på att läsa Adler Olsens avdelning Q-serie. Assad är fortfarande min favortit- speciellt i Stefans Sauks uppläsning, som är mästerlig! Börja dock läsa dem i rätt ordning så att du får lära känna karaktärerna från första början!

 

Böckerna i serien om avdelning Q:

Kvinnan i rummet

Fasanjägarna 

Flaskpost från P

Journal 64

Marcoeffekten

Den gränslöse

 

 

Lyssna på storytel, adlibris eller bokus

Läs på adlibris eller bokus

 

 

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av bockeriorat - 24 juni 2019 08:32

Försöker komma igång att skriva igen, men nu på Instagram, på @bockeriorat titta där om du vill! ...

Av bockeriorat - 1 augusti 2018 12:43


   Stay Metal - Håkan Mattsson & Stefan Hellström Uppläsare: Håkan Mattsson Lyssningstid: 10h 40 min   Kenny "Metal" Bladqvist är en missförstådd och underskattad stjärntrummis som på grund av att ingen annan i världen, Sverige eller ens ha...

Av bockeriorat - 29 juli 2018 08:59


  De vänsterhäntas förening - Håkan Nesser Uppläsare: Reine Brynolfsson Lyssningstid: 15h 29 minuter   Den pensionerade komissarie Van Veeteren ska strax fylla 75 och försöker undvika ett uppmärksammat firande och  grubblar en del över åldr...

Av bockeriorat - 25 mars 2018 12:38

  Ur askan i elden - Peter Robinson Uppläsare: Tomas Bolme Lyssningstid:11h 5min Del 1 i serien om Alan Banks   Polisen i Eastvale har på senare tid fått in larm från kvinnor som har blivit iakttagna när de klär av sig i sina hem. Ingen ...

Av bockeriorat - 11 mars 2018 16:16


  Barnet - Fiona Barton Uppläsare: Anna Maria Käll Lyssningstid: 12h 7min   En kort notis i en tidning med orden "barnskelett upphittat vid byggarbetsplats", väcker känslor hos fler läsare.   Angela och Nick  är gifta och har två barn ...

Ovido - Quiz & Flashcards