Alla inlägg den 30 augusti 2015

Av bockeriorat - 30 augusti 2015 08:35

 


I natt är du död - Viveca Sten

Uppläsare: Katarina Ewerlöf

Lyssningstid: 11h 22min

Del 4 i Sandhamnsdeckarna


När den unge psykologistudenten Markus Nielsen hittas hängd i sin studentlägenhet tillsammans med ett avskedsbrev är den första tanken att han har begått självmord. Nackapolisen börjar dock fundera om det kan stämma när den dödes mamma börjar berätta om att hennes son inte hade någon anledning att ta sitt eget liv. När poliserna gör ytterligare undersökningar i lägenheten gör de upptäckter som gör att de är villiga att tro på mammans ord och börjar behandla dödsfallet som ett mord istället för självmord.


Kort efter det första dödsfallet hittas ytterligare en mördad man som kort innan dödsfallet hade varit i kontakt med Markus Nielsen förstår Thomas Andreasson och poliserna i hans team att det är en hänsynslös mördare som inte drar sig för att röja sina fiender ur vägen, som de är på jakt efter.


Under sin jakt att försöka förstå vad som driver mördaren kommer poliserna i kontakt med kustjägarna och deras utbildningsmetoder och deras är förband på Korsö, inte långt från Sandhamn.


Parallellt med mordjakten i nutid får vi även följa en dagbok som beskriver livet på Korsö under 70-talet.


Nora Linde har precis flyttat in i Brandtska villan som hon ärvt av sin låtsasmormor Signe Brandt. Hennes gamla hem som ligger alldeles i närheten har hon hyrt ut till den stilige piloten Jonas. Nora känner sig ovan att vara helt ensam och inte ha någon att ta hand om de veckor som hon inte har hand om sönderna och passar på att lära känne sin hyresgäst lite bättre. Men hon känner fortfarande en del skuldkänslor eftersom hon inte riktigt har förstått att hon och Henrik inte längre är ett par.


I ett av grannhusen till Nora bor Olle som även han har ett förflutet som kustjägare och hans berättelser och information kan hjälpa både Thomas och Nora i jakten efter mördaren. 


Ytterligare en spännande och lättlyssnad bok i Sandhamnsserien av Viveca Sten. Jag börjar tycka mer och mer om Nora och hennes vänner på Sandhamn och det är mysiga deckare som Sten har skrivit. Det är både spännande att hänga med i uppnystandet av deckargåtan och ävenatt höra om hur livet utvecklas och förändras för framförallt Nora och Thomas. Själva uppnystandet av deckargåtan är spännande utformad och berör ett intressant men skrämmande tema.


Katarina Ewerlöf är den som läser boken och gör det på ett bra sätt med en behaglig röst. 


Lyssna på storytel eller bokus

Läs på adlibris eller bokus.




Ovido - Quiz & Flashcards