Direktlänk till inlägg 17 december 2017

Svinhugg - Marianne Cedervall

Av bockeriorat - 17 december 2017 18:42

 

Svinhugg - Marianne Cedervall

Uppläsare: Susanne Alvengren och Gun Olofsson

Lyssningstid: 10h 11min

 

Mirjam återvänder till sin hemö Gotland efter att ha köpt ett gammalt kapell i den lilla orten Kajpe Kviar.

Äntligen har tiden kommit att kunna återvända hemåt efter att ha spenderat åtta långa år i Kuivakuhavaara i Lappland. Nu ska hon hämnas de män som så totalt förändrade och nästan förstörde hennes liv. 


Med sig har hon Hervor som hon lärde känna under tiden i Lappland. Trots att de är bästa vänner är de väldigt olika. Inte minst eftersom Mirjam är läkare och Hervor är en klok gumma som både kan trollkonster, affirmationer, naturmedicin och  gärna spår i såväl kort som kaffesump. Dessutom är Hervor mycket frispråkig och svär som en bortstbindare. 


Genom tillbakablickar får läsaren veta allt mer om de två kvinnliga huvudpersonerna och vad de varit med om. Parallellt får vi även veta mer om nutid och de övriga invånarna i Kajpe Kviar.


Det här är en minst sagt annorlunda berättelse mot vad jag tidigare har läst. Historien är lite makaber samtidigt som den är rolig och sorglig. Jag tycker oerhört mycket om Mirjam och Hervor, alla personbeskrivningar är målande och känns trovärdiga. Jag, som inte varit på Gotland annat än i böckernas värld, får återigen en önskan att åka dit och uppleva ön. 


Boken är inläst av Susanne Alvengren på gotländska och de delar där Hervor pratar är det Gun Olofsson som läser. Det är ett bra grepp, men det hade fungerat ännu bättre om det var upplagt som att Miriam var berättarröst i vissa kapitel och Hervor i andra. Det är hursomhelst roligt att lyssna bred dialekt från båda inläsarna!


Det här är den första boken i en serie om Miriam och Hervor. Det finns sammanlagt fem böcker i serien på storytel. Jag ska snart läsa även de andra!


Lyssna på storytel, adlibris eller bokus

Läs på storytel, adlibris eller bokus




 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av bockeriorat - 24 juni 2019 08:32

Försöker komma igång att skriva igen, men nu på Instagram, på @bockeriorat titta där om du vill! ...

Av bockeriorat - 1 augusti 2018 12:43


   Stay Metal - Håkan Mattsson & Stefan Hellström Uppläsare: Håkan Mattsson Lyssningstid: 10h 40 min   Kenny "Metal" Bladqvist är en missförstådd och underskattad stjärntrummis som på grund av att ingen annan i världen, Sverige eller ens ha...

Av bockeriorat - 29 juli 2018 08:59


  De vänsterhäntas förening - Håkan Nesser Uppläsare: Reine Brynolfsson Lyssningstid: 15h 29 minuter   Den pensionerade komissarie Van Veeteren ska strax fylla 75 och försöker undvika ett uppmärksammat firande och  grubblar en del över åldr...

Av bockeriorat - 25 mars 2018 12:38

  Ur askan i elden - Peter Robinson Uppläsare: Tomas Bolme Lyssningstid:11h 5min Del 1 i serien om Alan Banks   Polisen i Eastvale har på senare tid fått in larm från kvinnor som har blivit iakttagna när de klär av sig i sina hem. Ingen ...

Av bockeriorat - 11 mars 2018 16:16


  Barnet - Fiona Barton Uppläsare: Anna Maria Käll Lyssningstid: 12h 7min   En kort notis i en tidning med orden "barnskelett upphittat vid byggarbetsplats", väcker känslor hos fler läsare.   Angela och Nick  är gifta och har två barn ...

Ovido - Quiz & Flashcards