Alla inlägg den 12 augusti 2015

Av bockeriorat - 12 augusti 2015 21:04

 

I den innersta kretsen - Viveca Sten

Uppläsare: Katarina Ewerlöf

Del 2 i Serien om Sandhamnsdeckarns

Lyssningstid:11h 34min

 


Under starten av Gotland runt skjuts skepparen Oscar Juliander ihjäl på sin lyxiga swanbåt tillsammans där även hans närmsta vänner finns ombord. Juliander var högt uppsatt medlem i KSS, Kungliga Seglingsällskapet och han var precis på gång att ta steget upp till ordförande i nämnda sällskap.

Han arbetade som jurist och tjänade stora summor pengar på detta. Han var gift sedan länge och hade tre vuxna barn, men var ändå känd för att ha fler kärlekshistorier vid sidan av äktenskapet.


Thomas Andersson på Nackapolisen blir den som får i uppgift att undersöka vad det är som har hänt och varför. Och ju mer han gräver i Julianders förehavanden, desto mer spricker den rika, lyckliga och framgångsrika fasaden som han under sin livstid hade byggt upp.


Nora Linde är gammal vän till Thomas och som jurist gör hon allt som hon kan för att med sina kunskaper bistå honom i utredningen. Nora har dessutom återigen ställts i ett dilemma där hon och maken inte delar uppfattning och brottas med hur hon ska kunna lösa problemen med honom om de ine ens kunna prata om det?


Thomas har dock inte bara deckargåtan att klara upp. Han har även haft ett förhållande med Carina, en kvinna på arbetet som dessutom är dotter till polischefen vid namn Göran Persson men han kallas allmänt Gubben. De har tidigare kommit överens om att de ska hemlighålla sin relation, men Carina vill att de ska gå ut officiellt med relationen. Thomas är dock tveksam.


Det här är den andra delen i serien om Sandhamnsdeckarna och jag måste säga att den här boken grep tag i mig mycket mer än den tidigare boken. Jag hade svårt att kunna acceptera den högt utbildade Noras feghet för att prata med sin man och till viss del håller det i sig även i denna, men inte till lika stor del. Dock kan jag tycka att det verkar som om hennes man har genomgått en total personlighetsförändring där de tidigare har varit mycket lyckliga men nu inte kommer överens om något eller att han är så egoistisk så att klockorna står stilla. 


Överklassen som skildras i boken är intressant att läsa om och det känns roligt att som helt utomstående få en inblick i den och även seglarvärlden verkar vara lite...speciell.


Själva deckargåtan är smart och intressant och språket är lättlyssnat. Jag ser fram emot att läsa fler av böckerna i serien!


Det börjar kännas tjatigt, men Katarina Ewerlöf gör som vanligt ett bra jobb som uppläsare


Böckerna i serien om Sandhamnsdeckarna:  

I de lugnaste vatten

I den innersta kretsen

I grund och botten utan skuld

I natt är du död

I stundens hetta

I farans riktning

I maktens skugga

I sanningens namn (kommer senare i år?

 


Lyssna på: storytel eller bokus

Läs på: adlibris eller bokus




Ovido - Quiz & Flashcards