Alla inlägg den 28 juni 2015

Av bockeriorat - 28 juni 2015 14:52

 

Legenden om Marco - Margit Sandemo

Del 45 i Sagan om Isfolket


Slutstriden är inledd sedan länge tillbaka om kampen mellan Isfolkets goda ättlingar, levande som döda, mot den onde stamfadern Tengel den Onde. Många är de som har blivit eliminerade av Tengels onde medhjälpare Lynx och ju längre kampen fortskrider, desto mer hopplös verkar den vara för den ondes kämpande släktingar.


I den här boken är det, precis som titeln säger, dags för hemligheterna som Marco har dolt för att hemlighålla sig för Tengel den onde att komma fram.  Var har han varit, vad har han gjort och vilka han har varit tillsammans med får vi svaret på här. Vi får även höra om gamla scenarior som Marco har varit med om, men nu ur hans synvinkel istället.


Marco har länge verkat vara mycket starkare och  mäktigare än Natanael, som faktiskt är den utvalde som ska kämpa i slutstriden. Här får vi i alla fall veta vad som är Marcos uppgift i slutstriden. Dessutom får han lite oväntad hjälp- från Natanaels mor Christa Lind av Isfolket och hennes omöjlige ungdomskärlek Linde-Lou.


Nu har vi som läsare kommit in i slutskedet på striden och jag tycker nog att det har dragits ut lite väl mycket. Men nu är slutet nära. Den här boken är spännande, speciellt Marcos uppdrag tycker jag är spännande att läsa om. Självklart lyckas även Margit Sandemo blanda in en porion kärlek i även den här romanen. 


Lyssna på storytel där Julia Dufvenius är uppläsare.



Läs: adlibris eller bokus

Ovido - Quiz & Flashcards