Alla inlägg den 14 juni 2015

Av bockeriorat - 14 juni 2015 09:49


En glimt av ömhet - Margit Sandemo

Del 43 i Sagan om Isfoket


Lagom till sommaren släpper nu Storytel de sista böckerna i sagan om Isfolket som ljudböcker. Efter denna återstår endast fyra böcker, som nu släpps en i veckan på Storytel.


I slutet av den förra boken lämnades vi ovetande om vad som hände de utvalda till att slåss mot sin stamfader, Tengel den Onde. Gabriel knuffades nedför ett stup och låg medvetslös. Ellen blev skickad till det stora svalget. Natanael och Marco skadas och försvinner i sina försök att rädda Gabriel. Uppdraget tycktes allt för svårt för de utvalda.

Utan att avslöja för mycket, går dock kampen vidare i och med denna bok.

Det dyker upp en stor mängd hinder och otäcka personer på de utvaldas väg mot kitteln med det svarta vattnet i Isfolkets dal.


Den här boken känns som en transportsträcka för att i senare böcker kunna komma vidare mot slutstriden. Det är en hel del oortodoxa sätt (en hel del sex) Isfolksättlingarna använder i den här boken för att oskadliggöra sina motståndare.


Jag minns när jag läste böckerna för länge sen, att jag tyckte att det var häftigt när författaren själv blandar sig in i handlingen. Nu är jag lite mer skeptisk. Lite roligt och annorlunda är det dock.


Detta är inte en av de starkare böckerna i serien, men de kommande blir mer spännande och har man kommit så här långt måste man i alla fall se hur det slutar, eller hur?


Uppläsare: Fantastiska Julia Dufvenius

 

Lyssna på storytel.


Läs på adlibris eller bokus. 

 



Ovido - Quiz & Flashcards