Alla inlägg den 1 juni 2015

Av bockeriorat - 1 juni 2015 17:52


Sjung tills du stupar - Tommy Körberg berättar för  Claes Ekman

 


En av mina absoluta favoritsångare, Tommy Körberg, är inte enbart känd för sitt musicerande och sina framgångar. Många löpsedlar har kryddats med skandaler där Tommy Körberg har figurerat. Det har handlat om kvinnor, fängelsestraff och fyllekörning.


Körberg lämnades bort till en fosterfamilj som nyfödd, eftersom att hans mamma som bara var 18 år inte kunde ta hand om honom. Dock fick han efter två år komma tillbaka för att då bo tillsammans med sin biologiska mormor.

Trots att han inte har några minnen av detta säger han att vetskapen om att ha blivit bortvald präglat honom mycket. 


Han fick småningom flytta till sin mamma och hennes nya man och sedan flyttade han runt en hel del med henne och de olika männen som hon hade förhållanden med. 


Körberg började väldigt tidigt att sjunga, kanske inte så konstigt eftersom hans mamma arbetade med att sjunga på Nalen. Faktiskt var Tommy Körberg bara 21 år när han vann melodifestivalen med Judy min vän.


Tommy Körberg berättar själv om sitt liv och här skyr han inte att ta upp varken om sina framgångar eller de skandaler som han har varit involverad i. 

Om samarbetet med Hasse och Tage, musikalrollen i Chess, samarbetet med BAO, inspelningen av stjärnorna på slottet och den andra segern i Melodifestivalen tas upp. Körberg berättar också om förhållandet till Anki Lidén och hur han svek henne och sonen Anton i samband med skilsmässan och hur förhållandena med hans andra kvinnor är och har varit.


Jag gillade den här självbiografin, det är mycket spännande att ta del av en så känd och begåvad man och som jag har beundrat länge. Det är många som har åsikter om Tommy Körberg och många är säkert sanna. Men är man så jäkla begåvad som honom och blir så hyllad och rosad är det kanske inte konstigt att man kanske uppfattas som lite överlägsen? 

Det skulle vara roligt att höra från andra i branschen som har jobbat med honom och kan berätta om han har några divalater. Själv berättar han om att han inte gillar att repetera och göra omtagningar. Det kanske inte är det lättaste att arbeta kring honom som ljudtekniker eller regissör till exempel.


Gillar du Tommy Körberg rekommenderar jag dig att lyssna på den här boken! Den är intressant och lättlyssnad och lätt att följa med i.



Lyssna på storytel eller bokus


Läs på: Adlibris, bokus

Ovido - Quiz & Flashcards