Alla inlägg den 27 april 2015

Av bockeriorat - 27 april 2015 14:32

 

 


Fångad av tiden - Margit Sandemo

Del 40 i Sagan om Isfolket



Tova Brink av Isfolket är den drabbade i sin generation i Isfolkssläktet. Hon har fått alla de utmärkande dragen för de onda drabbade häxorna. Och hon har det inte lätt, många blir rädda för henne eller tycker synd om henne för hur hon ser ut. Tova har även begåvats med trolldomskraft som dessa drabbade brukar ha och finner på många kreativa sätt att hämnas på de personer som gör henne illa på ett eller annat sätt.


När Nataniel Gard av Isfolket får ett uppdrag att se lösa ett mysterium med en färja som det sägs spöka på tar han med sig Tova och även Ellen Skogsrud, även hon av Isfolkssläktet. Dock går det så illa att det skär sig rejält mellan Tova och hennes båda släktingar och Tova säger att hon inte vill ha med dem mer att göra. Men under detta uppdrag kommer hon i kontakt med människor som har sysslat med själavandring och fått veta om sina tidigare liv.


Detta kittlar Tovas fantasi rejält. Hon vill gå i Tengel den ondes fotspår och stå på hans sida vid en strid mellan det goda och det onda. Hon beslutar sig för att ta reda på så mycket som hon kan om tiden då Tengel den Onde levde för att på bästa sätt kunna tjäna honom.


Dock blir det inte riktigt sov Tova hade tänkt sig. Det visar sig inte vara som hon tänkt sig, riktigt. Visst kommer hon i kontakt med Tengel den ondes förflutna, men är han imponerad över hennes tilltag och ser henne som ett bra redskap vid en slutkamp?


Denna bok var spännande. även om den så klart innehåller en hel del övernaturliga inslag. Nu mot slutet fokuseras det väldigt mycket på den biten och på slutstriden. Jag minns den här historien väl och jag tycker att den var intressant att ta del av, men kanske väl mycket om Japans historia?


Nästa bok är i alla fall min absoluta favoritbok av de i slutet om Sagan om Isfolket. Bok 41 om Demonernas Fjäll när vi åter får knyta bekantskap med våra gamla "vänner" som passerat revy i Sagan om Isfolket.


Lyssna på storytel.


Läs på adlibris eller bokus



Ovido - Quiz & Flashcards