Alla inlägg den 20 april 2015

Av bockeriorat - 20 april 2015 10:58


Rop av stumma röster - Margit Sandemo

Bok nummer 39 i Sagan om Isfolket 


Nataniel Gard av Isfolket är den som Isfolket har väntat på så länge- den speciellt utvalde som ska ta upp kampen mot Tengel den Onde. Han har begåvats med en mängd olika förmågor för att kunna vara så stark som möjligt inför sitt kommande uppdrag. Men alla gåvor är inte av godo. Han plågas mycket av att se saker som människor försöker att dölja och känner av stämningar i de situationer som han ställs inför.

För att skydda sig själv från alla intryck har han tagit jobb som slussvakt i en avlägsen del av landet.

Men när släktningen Rikard Brink av Isfolket behöver ha hjälp med att undersöka ett spökhus kommer han givetvis för att försöka lösa gåtan.

Där träffar han Ellen Knutsen som han finner mycket intressant och som han, trots alla sina speciella gåvor, inte kan placera och förstår inte riktigt vem hon kan vara...


I den här romanen i serien om Sagan om Isfolket får vi följa med Nataniel när han löser tre olika mysterium och vi får även lyssna på hans första möte med Ellen Knutsen och hur han går tillväga för att kunna förstå vem hon verkligen är.


Jag har sagt det tidigare på senare tid, tyvärr, men det är en ok bok men inte en av de bättre i serien. De böckerna i början är helt klart bättre än nu mot slutet, med några få undantag.


Uppläsare: Julia Dufvenius

 


Lyssna på storytel, läs på adlibris eller bokus. 

Ovido - Quiz & Flashcards