Alla inlägg den 22 april 2015

Av bockeriorat - 22 april 2015 19:15


En av min på senare tids favoritförfattare, Lucy Dillon, skriver mysiga feel-good historier, men som även innehåller problemfyllda relationer och en hel del allvarliga teman/problem. Nu har jag läst ytterligare en, nämligen:


Ensamma hjärtan och hemlösa hundar - Lucy Dillon

 

Återigen är handlingen förlagd till Longhampton. Den här gången kretsar handligen kring följande karaktärer:


Rachel - Har på väldigt kort tid blivit av med sin lägenhet, sitt jobb och sin älskare. Samtidigt ärver hon sin mosters stora hus i Longhampton med tillhörande hundstall med hittehundar. 

Hon känner sig misslyckad efter ett långt förhållande som hon egentligen visste inte skulle fungera, känner press från föräldrar och vänner att hon ska stadga sig och skaffa barn och vet egentligen inte vad det är hon själv vill, så hon beger sig till Longhampton. 


Megan - Arbetar på hundstallet och hjälper Rachel med både hundar och allt annat som hör till; med huset, berätta om den avlidne mosterns visioner samt berättar om de olika människorna och vilka hundar de skulle passa bra ihop med.


Natalie - Är en driven affärskvinna som har börjat längta efter att få barn. Men tiden går och det blir inget resultat. När hon blir av med jobbet ser hon det som ett tillfälle för nystart och förhoppningsvis snart bli gravid.


Johnny - Natalies man som är lärare och som avgudar sin fru och vill göra allt för att få henne att bli lycklig.


Bill - Longhamptons läkare som är god vän med Johnny. Både han och Natalie tycker att det är dags för Bill att skaffa en flickvän, men kraven på Bills lista är höga. Den senaste kandidaten till flickvän valdes bort på grund av att hon inte kunde fickparkera. 


George - är veterinär och hjälper till med hundarna i hundstallet.


Zoe - är frisör och  ensamstående tvåbarnsmamma som balanserar mellan svårigheterna med att få vardagslivet att gå ihop och det dåliga samvetet för sönerna att hon inte lyckades att ge dem en kärnfamilj som hon hade trott sig kunna ge. Hon har barnen så gott som på heltid, men när barnen är hos sin pappa varannan helg, passar han på att överrösa dem med fina, dyra presenter och godis. Höjdpunkten kommer när han överraskar barnen - och Zoe med att ha köpt en labrodorvalp, trots att Zoe uttryckligen sagt nej. Dessutom är det hos Zoe som valpen ska bo hos och barnens pappa får vara snäll som ger dem en valp och Zoe får vara arga, sura mamman som antingen tvingar dem att lämna tillbaka valpen, eller blir den som får gå emot sin egen vilja och ta hand om en valp som hon aldrig ville ha. 


Runt dessa karaktärer kretsar svårigheter och problem, men såklart spirar även kärlek. 

Rachel och Megan måste kämpa för att kunna driva hundstallet och få behålla huset trots en skyhög arvsskatt och även försöka vara matchmakers och hitta rätt människa till rätt hund. Och titeln säger ganska mycket - de hemlösa hundarna behöver kärlek för att må bra och de ensamma hjärtana kan bli lyckliga och blomma upp med hjälp av kärleken från en hund.


Olycklig kärlek, barnlöshet och är barnalstrandet verligen meningen med livet är några av ämnena som avhandlas i den här boken.


Den här boken var, som vanligt, mysig och en god lyssnarstund, men jag måste tyvärr säga att det var den minst intressanta hittills av Lucy Dillons böcker. Inte alls dålig, men de övriga har varit snäppet bättre. Kanske blir det för mycket för mig med alla detaljer kring hundarna? 


Uppläsare: Katarina Ewerlöf.


Lyssna på: storytel eller bokus.  Köp på adlibris eller bokus.  

Ovido - Quiz & Flashcards