Alla inlägg den 5 april 2015

Av bockeriorat - 5 april 2015 09:33



  

Stad i skräck - Margit Sandemo

Del 37 i Sagan om Isfolket


En okänd man som uppenbart är svårt sjuk söker hjälp att komma tillbaka till det skepp som han färdats som fripassagerare med till Halden i Norge, eftersom att han glömde sin plånbok på båten.

Han får hjälp att ta sig ned i en båt, men kort efteråt hittas han död utan att ha hunnit fram till skeppet. När doktor Post tillsammans med polismannen Rikard Brink av Isfolket kommer till båten för att undersöka mannen ser de till sin förskräckelse att mannen har dött utav smittkoppor. 


Ett hårt arbete ligger nu framför dem, att söka reda på alla människor som kommit i kontakt med den döende mannen och isolera dem så att inte smittan sprids vidare. 


Pastor Prunck leder sin sekt till ett hemligt gömställe där hans anhängare ska dra sig tillbaka och undkomma Ragnarrök som kommer att drabba resterande mänsklighet. Pastorn har sett till att lura många medlemmar på pengar och han är en översittare och maktmissbrukare som påstår sig vara utvald av gud.

Ibland hans medlemmar finns Vinnie Dahlén och hennes faster Kamma. Vinnie var en av dem som kom i kontakt med den dödssjuke mannen och när sekten hör henne bli efterlyst på radion i deras gömställe, tvingas hon bort från sekten och att uppsöka vård. Sektmedlemmarna är nästan alla ovaccinerade mot smittkopporna, eftersom att de ändå är skyddade av sin gudstro. För inte ska de, guds och Pruncks utvalda kunna drabbas av smittkoppor!


Det här är en av de bättre böckerna i Sagan om Isfolket, bland de senare böckerna i serien. Berättelsen om smittkopporna är spännande och kärlekshistorien är fin, även om det känns som att det är en repris på många av kärlekshistorierna i Isfolket, speciellt den mellan Christoffer Volden och Marit i Svelten.


Uppläsare: Duktiga Julia Dufvenius


Lyssna på storytel, köp på adlibris eller bokus.





Ovido - Quiz & Flashcards