Direktlänk till inlägg 28 juli 2015

Tjockare än vatten - Carin Gerhardsen. Uppläsare: Stefan Sauk

Av bockeriorat - 28 juli 2015 09:28

 

Tjockare än vatten - Carin Gerhardsen

Del 7 i Hammarbyserien

Uppläsare: Stefan Sauk

Lyssningstid: 13h 57min


Ett antal katter har hittats dränkta i trakten av Midsommarkransen. Förutom att det är fruktansvärt makabert gjort har katterna placerats på andra adresser än där de och deras ägare faktiskt bodde. 


Hammarbypolisen funderar på hur de ska kunna finna förövaren och eller om det finns någon slags rit eller meddelande med dåden.


När en kvinna hittas sedan  dränkt och stympad i sitt badkar utan några tydliga spår från en gärningsman och med en total avsaknad av motiv får Conny Sjöberg och hans team på Hammarbypolisen än mer att göra. 

Kartläggningen av kvinnan verkar inte leda till någon uppenbar mördare och varför har hon stympats?


Turbulensen kring Jamal Hamads före detta fru, Lina, har lugnat ned sig och hon har bestämt sig för att resa utomlands för att vila upp sig och för att komma ifrån Stockholm. Detta borde medföra att Hamal och Westmans förhållande ska få bli lite mer harmoniskt igen.


Hedvig "Gäddan" Gerdin har under lång tid haft ett förhållande med sin gifte ungdomskärlek och för att inte bli sittandes väntande på en man som bara kan komma ifrån ibland har hon vid sidan av detta förhållandet även haft andra älskare. Men nu börjar hon vädra morgonluft; det verkar som om den stora kärleken faktiskt ska lämna sin fru sedan över 30 år och vara tillsammans med Gäddan.


Detta är till stor del Hamads och Gerdins fall, det är främst deras privatliv vi får höra om, det är lite trist att inte få höra med om  Sandén och Andersson också. 


Wow, vilken spännande bok! Alla böcker hittills i serien har varit bra, men framför allt de två första tyckte jag var fruktsansvärda, för att de var så otroligt spännande. Och nu i den sjunde tycker jag att magin är tillbaka igen. I alla olika trådar av intrigen är det spännande och det är svårt, för att inte säga omöjligt, att lägga ifrån sig boken.


Jag gillar mycket när författare anspelar på tidigare händelser och personer i tidigare böcker och Gerhardsen knyter snyggt ihop den här deckaren. Det flyter på i en gastkramande fart och bladvändare skulle kunna vara ett användbart ord om det inte vore så att jag lyssnade på boken. Intrigen vrider och vänder sig och till slut blir vi presenterade en smart och snygg lösning på allting som har hänt i boken.


Nu kommer jag till frågan; Ska jag läsa klart den sista boken om Hammarbypoliserna med en gång, eller ska jag spara på den lite och ha något härligt att vänta på? Nej, trots att det blir tack och adjö efter nästa bok kan jag omöjligt vänta längre på att lyssna på den. Och sedan hoppas på att Carin Gerhardsen kommer med fler deckare om några andra poliser längre fram!


Uppläsaren Stefan Sauk gillar jag väldigt mycket! De flesta tidigare böcker har lästs av Katarina Ewerlöf och det kändes till en början lite konsigt att Sauk tog över de gamla bekanta karaktärerna, med det blev mycket bra till sist. Det enda som kändes lite märkligt är att mamma Hamad pratade med samma röst som Assad (i Jussi Adler-Olsens böcker), som Sauk läser.


Böckerna i Hammarbyserien:

Pepparkakshuset

Mamma, pappa, barn

Vyssan lull

Helgonet

Gideons ring

Hennes iskalla ögon

Tjockare än vatten

Falleri fallera falleralla


Lyssna på storytel eller bokus

Läs på storytel (e-bok), adlibris eller bokus

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av bockeriorat - 24 juni 2019 08:32

Försöker komma igång att skriva igen, men nu på Instagram, på @bockeriorat titta där om du vill! ...

Av bockeriorat - 1 augusti 2018 12:43


   Stay Metal - Håkan Mattsson & Stefan Hellström Uppläsare: Håkan Mattsson Lyssningstid: 10h 40 min   Kenny "Metal" Bladqvist är en missförstådd och underskattad stjärntrummis som på grund av att ingen annan i världen, Sverige eller ens ha...

Av bockeriorat - 29 juli 2018 08:59


  De vänsterhäntas förening - Håkan Nesser Uppläsare: Reine Brynolfsson Lyssningstid: 15h 29 minuter   Den pensionerade komissarie Van Veeteren ska strax fylla 75 och försöker undvika ett uppmärksammat firande och  grubblar en del över åldr...

Av bockeriorat - 25 mars 2018 12:38

  Ur askan i elden - Peter Robinson Uppläsare: Tomas Bolme Lyssningstid:11h 5min Del 1 i serien om Alan Banks   Polisen i Eastvale har på senare tid fått in larm från kvinnor som har blivit iakttagna när de klär av sig i sina hem. Ingen ...

Av bockeriorat - 11 mars 2018 16:16


  Barnet - Fiona Barton Uppläsare: Anna Maria Käll Lyssningstid: 12h 7min   En kort notis i en tidning med orden "barnskelett upphittat vid byggarbetsplats", väcker känslor hos fler läsare.   Angela och Nick  är gifta och har två barn ...

Ovido - Quiz & Flashcards