Alla inlägg den 4 juli 2015

Av bockeriorat - 4 juli 2015 19:50

 

 

Det svarta vattnet - Margit Sandemo Uppläsare: Julia Dufvenius

Del 46 i Sagan om Isfolket.

 

Tiden för den slutgiltiga kampen mellan de goda isfolksättlingarna och deras förhatliga stamfader har kommit. Den långa vandringen till Isfolkets dal är avklarad, men ännu är det inte slut på hinder, fällor och fiender. 


Tengel den onde har gång på gång visat att han har mäktiga kumpaner och att han har hittat på en väldig massa otäcka saker med sina ättlingar. Men här visar han att det fortfarande finns fruktansvärda bevis på hans grymhet.


I den tidigare boken var det Marco som fick vara den starka som löste problemet. Nataniel Gard av Isfolket har länge tvivlat på att han ska ha några speciella krafter att komma med i jämförelse med Marco, men nu är hans tid kommen. Nu är han som Isfolkets specilellt utvalde som allt hopp sätts till.


Det här är en spännande och rörande bok. Mycket känslor och överraskningar. Det är dock svårt att berätta mer utan att lämna ut för mycket om slutintrigen... 

Men har man lyssnat/ läst så här långt blir du inte besviken på den här boken, den är skriven i samma anda som övriga och här knyts många trådar ihop. Nu är det bara en enda bok kvar.


Lyssna på storytel.


Läs: Adlibris ellet Bokus 


Ovido - Quiz & Flashcards