Direktlänk till inlägg 31 mars 2015

Tango för vilsna själar - Lucy Dillon

Av bockeriorat - 31 mars 2015 18:30



 


Tango för vilsna själar - Lucy Dillon

 


Angelica
 

Har ett förflutet som mästarinna i tio-dans och har flängt fram och tillbaka över jorden som dansös. I samband med att hennes mamma avlider åker hon tillbaka till barndomens Longhampton där hon bestämmer sig för att starta en danskurs för nybörjare i staden. Till denna danskurs ansluter en brokig skara människor: 


Katie och Ross

Har varit gifta under några år och har två gemensamma små barn. Katie är stadsplanerare och är tvungen att arbeta mycket hårt och därför har hennes man valt att lägga sin karriär som grafisk designer åt sidan för att i stället vara hemma med barnen.

Dock har tristessen tagit över deras förhållande och ser de varandra mer som syskon eller som ett team som träffas sällan, grälar när de väl ses och som håller ihop för barnens skull?

De har bestämt sig för att kämpa för sitt förhållande och gå i parterapi.

Som ett tips för att komma varandra närmare föreslår deras terapeut att de ska börja med en ny, gemensam hobby. Det faller sig så att det blir sällskapsdans som de ska prova och som, förhoppningsvis, ska svetsa dem samman. 


Joanna och Greg

De är Katie och Ross bästa vänner och de har den motsatta fördelningen av arbete och vara-vara-hemma-med-barnen mot sina kompisar. Katie är ofta ensam medans Greg arbetar hela tiden och tjänar otroligt mycket  pengar och kan köpa både fina saker och åka på lyxiga långsemestrar med familjen. Katie är lite avundsjuk på att Greg är så framgångsrik. Joanna och Greg hakar på sina vänner att åka och träna dans. 

 

Lauren och Chris

Är i de tidiga 20-årsåldern och ska snart gifta sig. Lauren har länge och väl drömt om och planerat sitt bröllop in i minsta detalj. Det ska vara rysch och pysch, sagotema, dyra klänningar, slöjor,  lyxiga detaljer och dyr och fantasifull tårta. Som i ett steg att spara pengar till ett nytt, gemensamt hus, har Lauren flyttat hem till sina föräldrar och Chris har flyttat hem till sin singelkompis Kian. Laurens liv har blivit mer som en hemmaboende tonåring och för Chris har det blivit till ett ungkarlsliv på puben tillsammans med sin rumskompis.

För att bröllopet ska bli helt perfekt har Lauren och Chris börjat gå en danskurs, så att bröllopsvalsen också ska bli perfekt. 


Bridget och Frank

Är Laurens föräldrar. Bridget är lärare för småbarn och känner i stort sett hela Longhampton. Hennes man är nybliven pensionär och han spenderar mycket tid till att äta skräpmat och handla nya, livsnödvändiga (enligt honom) saker.

Detta samt dotterns stundande bröllop gör att det börjar bli lite ansträngt rent ekonomiskt för Bridget och Frank. Och Bridget som vet att hennes man alltid har skrutit om sin frus ekonomiska sinne, vågar inte berätta sanningen för honom. De har alltid gillat att dansa och hakar nu på sin dotter och blivande svärson när de startar en danskurs. 


Vi får i boken reda på allt mer om de olika karaktärerna och deras förflutna och även hur deras liv utvecklas i samma takt som dansen. Det finns en del skelett i garderoberna och det är väldigt spännande att höra om de olika personerna.


Jag måste säga att jag verkligen, verkligen gillade den här boken! Den sög tag i mig direkt och jag ville helst inte alls pausa lyssnandet utan bara höra mer och mer.

Visst finns det en hel del banaliteter och irritationsmoment (speciellt när Bridget inte vågar sätta ned foten till sin bortskämda dotter och man) men det mysiga och spännande överväger i slutänden.


Den här, precis som den förra jag läste av Lucy Dillon (Hundra omistliga ting) påminner mig om Marian Keyes sätt att berätta och jag gillar att personers historier och öden vävs tillsammans och som oftast avslutas med en slags knorr på slutet. Jag ser fram emot att läsa resterande böcker av Lucy Dillon! 


Trots att de ämnen som behandlas är ganska tunga och ledsamma så är det den stor känsla av feel-good som genomsyrar romanen.


Uppläsare: Anna Maria Käll som också bidrar till det mysiga lyssnandet. 


http://www.bokus.com/bok/9789174294286/tango-for-vilsna-sjalar/
http://www.adlibris.com/se/bok/tango-for-vilsna-sjalar-9789174294286


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av bockeriorat - 24 juni 2019 08:32

Försöker komma igång att skriva igen, men nu på Instagram, på @bockeriorat titta där om du vill! ...

Av bockeriorat - 1 augusti 2018 12:43


   Stay Metal - Håkan Mattsson & Stefan Hellström Uppläsare: Håkan Mattsson Lyssningstid: 10h 40 min   Kenny "Metal" Bladqvist är en missförstådd och underskattad stjärntrummis som på grund av att ingen annan i världen, Sverige eller ens ha...

Av bockeriorat - 29 juli 2018 08:59


  De vänsterhäntas förening - Håkan Nesser Uppläsare: Reine Brynolfsson Lyssningstid: 15h 29 minuter   Den pensionerade komissarie Van Veeteren ska strax fylla 75 och försöker undvika ett uppmärksammat firande och  grubblar en del över åldr...

Av bockeriorat - 25 mars 2018 12:38

  Ur askan i elden - Peter Robinson Uppläsare: Tomas Bolme Lyssningstid:11h 5min Del 1 i serien om Alan Banks   Polisen i Eastvale har på senare tid fått in larm från kvinnor som har blivit iakttagna när de klär av sig i sina hem. Ingen ...

Av bockeriorat - 11 mars 2018 16:16


  Barnet - Fiona Barton Uppläsare: Anna Maria Käll Lyssningstid: 12h 7min   En kort notis i en tidning med orden "barnskelett upphittat vid byggarbetsplats", väcker känslor hos fler läsare.   Angela och Nick  är gifta och har två barn ...

Ovido - Quiz & Flashcards