Alla inlägg den 21 mars 2015

Av bockeriorat - 21 mars 2015 18:52

 


Dö inte nyfiken - Leif Eriksson och Martin Svensson


Johannes Brost föddes 1946 som son till aktrisen och primadonnan Gudrun Brost och författaren Sven Forsell. I denna boken får vi reda på det allra mesta om Brosts liv; framgångar och motgångar, högt och lågt.

Det känns inte som om att han håller på några detaljer, utan pratar vitt och brett om såväl sina egna som andras eskapader: Kärleksaffärer, sexuella förbindelser, knarkskandaler, slagsmål, vilt festande och tre (eller fyra?) oplanerade barn med tre olika kvinnor.


Många kändisar passerar revy i Brosts eskapader och dessa omnämns ordentligt med namn. I persongalleriet hittar vi: Kjelle Bergqvist, Tommy Körberg, Örjan Ramberg, Kungen, Leif GW Persson, Gunilla Persson , Mick Jagger, Keith Richards och Ingmar Bergman, för att nämna några.


Men boken handlar inte enbart om hans vilda festande och eskapader i festvimlet, även om man till en början slängs rakt in i en just sådan histroia. Det finns även historier som är tyngre och jobbigare för Brost. inte minst om tiden efter att Rederiet hade lagts ned och ingen ville anställa honom på grund av att han var så starkt förknippad med sin rollfigur Joker. 


Och även om han försöker påskina att han inte ångrar något, märks det att han inte är nöjd med relationen i början till sin äldsta dotter.


Vilken skillnad det var att lyssna på denna boken alldeles efter Michael Nyqvist. visst finns det delar av ångest i den här boken också, speciellt över att inte få några jobb, men på det stora hela så har Brost en helt annan typ av personlighet och sätt att förhålla sig till livet än Nyqvist. 

Brost verkar inte ha någon antydan till ångest för sitt utsvävande liv och heller inte om sitt skådespelarskap eller val av olika roller.


Det här är en mycket lättlyssnad bok, men ibland känns det även som om att han berättar allt för detaljerat, det känns ibland som om att man läser hans personliga dagbok.


Hög skvallerfaktor är det i den här boken för de som är intresserade av sådant.


Jag hade ingen aning om att Brost hade levt ett så här utsvävat och vilt liv. Men å andra sidan kan jag inte påstå att jag visste så särskilt mycket om herr Brost överhuvudtaget.


Rekommenderas till den som är intresserad av skvaller i Stockholms nöjesvärld i allmänhet och detaljer om Johannes Brost liv i synnerhet.


Läser gör Johannes Brost själv, vilket funkar bra. Speciellt gillar jag bitarna när han immiterar de kändisar som han berättar om!


storytel.se
http://www.adlibris.com/se/e-bok/do-inte-nyfiken-9789174613315

http://www.bokus.com/bok/9789174613292/do-inte-nyfiken/


Ovido - Quiz & Flashcards