Alla inlägg den 24 mars 2015

Av bockeriorat - 24 mars 2015 21:58

 


Det här var ju tråkigt - David Batra


Att kalla det här för ljudbok är kanske att ta i lite i överkant.

Det är snarare em ljudupptagning på en stand-up föreställning med David Batra.


Utgångspunkten är hans "arga-lapp-insamlande", som Batra har sysselsatt sig med och även gett ut böcker om.


I denna föreställning tar han upp teman om svårigheter med att förstå sig på olika människors kultur, humor, barnuppfostran och att i vuxen ålder drabbas av en hörselskada som påverkar och ändrar hela ens vardag. Han driver även friskt med publiken. Gör sig kanske inte helt bra när man bara lyssnar på framträdandet.


Roligt, lättlyssnat och underhållande. Inte minst när han pratar om sin fru, som nu kommit in ordentligt i offentligheten som moderaternas partiledare.


 

Av bockeriorat - 24 mars 2015 20:24

 

Alla kan se dig - Anna Jansson


En nyfrälst alkoholist tar sig till Gotland för att be sin försummade son om ursäkt för all smärta som han har åsamkat sin son på grund av frånvaro och dåligt beteende när han väl,funnits för sonen.

Efter att ha misslyckats med sitt försök till försoning, dödas mannen precis efteråt i en bilolycka.

Så långt verkar ingenting vara misstäbkt, men när en tid har passerat, hittas den ihjälkörde mannens far ihjälslagen i sitt hem på,Gotland.


Just vid den tiden drar en våg av  fräcka brott riktat mot äldre på Gotland. Människor lurar sig in i äldres hus för att sedan lägga beslag på alla saker av värde som de kan hitta.


Under en stormig natt försvinner en ung gymnasieelev spårlöst från färjan mellan Nynäshamn och Visby och när poliskommissarie Haartmans mamma plötsligt blir våldsamt attackerad, börjar Gotlandspolisen att fundera på om alla fallen hänger samman på något vis Och i så fall hur?


Som vanligt är det Maria Wern och hennes team som ska försöka klara av fallet. Och som vanligt försöker hon balansera arbetslivet och familjelivet på ett bra vis.


Alla kan se dig, syftar på de problem som i och med möjligheten att publicera foto/filmeravandra i ofördelaktiga situationer i sociala medier. Det kan vara ett oerhört starkt vapen, starkare än en laddad pistol, menar författaren.


Jag läste många av Anna Janssons böcker för länge sen. Dock slutade jag med det i samband med att serien filmatiserades. Men efter att ha lyssnat på denna bok i serien om Maria Wern (del 16 i serien) är jag sugen på att lyssna på de som jag ännu inte har läst/ lyssnat på. 

Den här boken är mycket lättlyssnad, lätt att hänga med i, en del mys-pys parallellt med mordgåtan som knyts ihop snyggt och på ett bra och inte jättekrystat vis i slutet.


Rekommenderas till de som gillar deckare och AnnaJansson tidigare böcker.


Uppläsare: Marie Richardsson. Jag gillar henne som uppläsare!


storytel.se


http://www.bokus.com/bok/9789113064376/alla-kan-se-dig/











Ovido - Quiz & Flashcards