Alla inlägg den 11 januari 2015

Av bockeriorat - 11 januari 2015 19:52

Efter att ha läst en hel del deckare och thrillers den senaste tiden, fick jag ett tips om boken Äta kakan och ha den kvar av Kristin Emilsson.

Den rullar just nu i mina öron och det var verkligen bra som avbräck till alla mord och rafflande händelser.

Denna boken är lättsmält och lättlyssnad. Men mer om den sen när jag har lyssnat klart på den.


Just nu väntar jag på att nästa del av Isfolket av Margit Sandemo ska släppas (15/1) och framför allt på en av mina favoritförfattare Marian Keyes bok Kvinnan som stal mitt liv (22/1)



Av bockeriorat - 11 januari 2015 09:02

vNätter i Reykjavik

Nätter i Reykjavik - Arnaldur Indridason


Jag har läst de tidigare böckerna i Arnaldur Indridasons deckarserie och jag tycker mycket om dem.

Det var ett tag sedan Erlendur Sveinsson var huvudpersonen i deckarna, men nu är han tillbaka igen.

Dock utspelas den  här boken före de övriga, i denna bok är Erlendur nybliven polis.


En uteliggare som Erlendur kände litegrann hittas drunknad i en torvtäkt och alla verkar tycka att det handlar om självmord. Erlendur känner sig dock inte nöjd med detta och gör egna efterforskningar i fallet.

Han hittar ledtråd efter ledtråd och sakta nystas fallet upp.


I de senare böckerna får man veta mycket om Erlendurs misslyckade familjeliv och i den här boken får man svar på vad det var som hände där i första början. 


Indridasons böcker är skrivna i ett lugnt tempo, men sakta men säkert förs man framåt i intrigen. Jag vet att en del tycker att det är jobbigt att läsa/ lyssna på de isländska namnen och gator, men jag har inga problem med det. Jag tycker att det är spännande att höra beskrivningarna av den isländska naturen och maten de äter. 


Uppläsare: Pale Olofsson. Jag gillar när man 'castar' uppläsare utifrån författarens stil. Jag tycker att Olofsson passar utmärkt att läsa Indridasons avskalade och direkta språk. Han har en skön och behaglig röst. 


Boken rekommenderas till de som gillar deckare och gillar Indridasson. Har man inte läst någonting av honom tidigare, rekommenderar jag att läsa böckerna från början. Alla böckrerna är fristående, men det blir extra roligt om man förstår detaljerna om personernas privatliv.


Tidigare böcker:

Glasbruket

Kvinna i grönt

Änglarösten

Mannen i sjön

Vinterstaden

Frostnätter

Mörka strömmar

Svart himmel

Den kalla elden

Den stora matchen





Tidigare månad - Senare månad
Ovido - Quiz & Flashcards