Alla inlägg den 12 januari 2015

Av bockeriorat - 12 januari 2015 08:48


Äta kakan och ha den kvar

Livet blev kanske inte riktigt som Amanda Berger hade tänkt sig.

Hon är precis 39 år fyllda och har två tonårsdöttrar och en man som hon har varit gift med sedan länge.

Hon bor i en stor villa i Bromma och jobbar på en IT-firma som projektledare.

När hon plötsligt får sparken från jobbet vet hon plötsligt inte hur hon ska kunna tala om det för sin framgångsrike man och de, i hennes tycke, bortskämda barnen.

Det passar sig inte in i hennes umgänge att vara arbetslös.

Istället för att berätta sanningen råkar hon säga att hon fått ett nytt toppjobb utomlands och på så sätt förklara att hon inte är på plats på jobbet och samtidigt köpa sig tid till att hitta ett nytt jobb. 

Dock leder en lögn snabbt till en till och plötsligt har Amanda näslat in sig i en hel härva av lögner och ett nytt liv, parallellt med sitt vanliga och helt annorlunda.

I sitt nya liv träffar Amanda en mängd nya bekantskaper com hon annars aldrig skulle ha kommit i kontakt med. Men kommer hon att orka leva med alla dessa lögner?


Som jag skrev tidigare önskade jag mig lite omväxling från de tidigare tyngre och dystra böckerna som jag lyssnat på nyligen. I denna bok fann jag precis det som jag eftersökte.

Det är en mycket lättsam och lättlyssnad chic-lit bok. Det är inga alls problem att hålla reda på(de ganska platta) karaktärerna.

Författaren har skrivit en underhållande roman som är ganska ytlig och lättsam.

Jag gillar historien och det är en skön stund av eskapism då man tillsammans med Amanda kan få fly från sin egna trista vardag för en liten stund.


Jag tycker inte att historien är särskilt trovärdig och jag saknar att man inte får all fakta serverad på slutet, men jag antar att man kanske får svaren på eventuella frågor i kommande bok om Amanda; Den som väntar.


Uppläsare: Maria Lyckow. Har en skön och behaglig röst. 


Jag rekommenderar boken till de som vill ha något lättsamt och lättsmält, men samtidigt underhållande och mys-pys-lyssnande. 




Tidigare månad - Senare månad
Ovido - Quiz & Flashcards