Direktlänk till inlägg 28 september 2015

Journal 64 - Jussi Adler Olsen

Av bockeriorat - 28 september 2015 12:37

 

Journal 64 - Jussi Adler Olsen

Uppläsare: Stefan Sauk

Lyssningstid: 19h 16min

Del 4 i serien om Avdelning Q


Avdelning Q som består av chefen Carl Mørck, assistenten Hafez al-Assad och sekreteraren Rose har till uppgift att försöka lösa gamla ouppklarade fall, så kallade Cold Cases.


Ett rykte som går på Köpenhamns polishus når Carl Mørcks öron. Hans kusin har pratat vitt och brett om att han har dödat sin far på en fisketur för många år sedan. En fisketur som även Carl Mørck var med på och som de båda kusinerna tidigare har hävdat att de inte hade någonting med att göra, utan att de hittat farbrodern avliden. Mørck förstår ingenting av de rykten som han hör, men han beslutar sig för att söka upp kusinen och höra varför han har börjat prata om händelsen.


Som om inte det skulle vara nog för att komplicera Mørcks liv så har hans fru Vigga som han varit separerad ifrån sedan många år, valt att begära skilsmässa från honom. De har tidigare haft en tyst överenskommelse att inte skilja sig eftersom att en bodelning skulle tära mycket på Mørcks ekonomi och drabba alla de som bor i hans radhus; Viggas son Jesper som hon har sedan ett tidigare förhållande, hans inneboende Morten och Hardy, Mörcks före detta kollega som är helt förlamad efter en olycka i tjänsten som även Mörck var involverad i. Vigga vill dock nu gifta om sig med Gurkamal och sätter därmed Mörck ännu mer på pottkanten.


Under slutet av 80-talet försvann ett större antal människor spårlöst i Danmark under ungefär samma tid, än det normalt brukar försvinna på ett år. Ingen av de försvinnandena har uppklarats eller ens lämnat minsta ledtråd efter sig, så att man kan påbörja nya efterforskningar. De fall som till en verkar helt omöjliga att hitta en uppslagarända på, börjar dock sakta men säkert nystas upp. Vägen till sanningen går via en mängd tragiska händelser för mycket länge sen, då man hade en annan människosyn och sättet att behandla människor som uppfattades som annorlunda, sexuellt "frigjorda", outbildade eller oupplysta var ett helt annat och ofta totalt oacceptabelt.


Detta är en mycket spännande deckare som fortsätter i samma spår som de föregående böckerna i serien om Avdelning Q. Dock är relationerna mellan huvudpersonerna på Avdelning Q minst lika intressanta och spännande som deckarintrigen. Jag har tidgare skrivit om hur mycket jag gillar Assad och så även i den här boken, men nu börjar jag även tycka väldigt mycket om Rose, som här får en mer framträdande roll än tidigare.


Mycket i boken är osmakligt och vidrigt och man blir riktigt arg att sjukvården tidigare kunde bete sig så här illa som de har gjort.


Gillade du de tidigare böckerna i serien, får du inte missa denna!


Stefan Sauk är som vanligt uppläsare och briljerar verkligen i sin karaktärsskildring. Jag ÄLSKAR hans Assad!


Lyssna på storytel, adlibris eller bokus

Läs på adlibris eller bokus



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av bockeriorat - 24 juni 2019 08:32

Försöker komma igång att skriva igen, men nu på Instagram, på @bockeriorat titta där om du vill! ...

Av bockeriorat - 1 augusti 2018 12:43


   Stay Metal - Håkan Mattsson & Stefan Hellström Uppläsare: Håkan Mattsson Lyssningstid: 10h 40 min   Kenny "Metal" Bladqvist är en missförstådd och underskattad stjärntrummis som på grund av att ingen annan i världen, Sverige eller ens ha...

Av bockeriorat - 29 juli 2018 08:59


  De vänsterhäntas förening - Håkan Nesser Uppläsare: Reine Brynolfsson Lyssningstid: 15h 29 minuter   Den pensionerade komissarie Van Veeteren ska strax fylla 75 och försöker undvika ett uppmärksammat firande och  grubblar en del över åldr...

Av bockeriorat - 25 mars 2018 12:38

  Ur askan i elden - Peter Robinson Uppläsare: Tomas Bolme Lyssningstid:11h 5min Del 1 i serien om Alan Banks   Polisen i Eastvale har på senare tid fått in larm från kvinnor som har blivit iakttagna när de klär av sig i sina hem. Ingen ...

Av bockeriorat - 11 mars 2018 16:16


  Barnet - Fiona Barton Uppläsare: Anna Maria Käll Lyssningstid: 12h 7min   En kort notis i en tidning med orden "barnskelett upphittat vid byggarbetsplats", väcker känslor hos fler läsare.   Angela och Nick  är gifta och har två barn ...

Ovido - Quiz & Flashcards