Alla inlägg den 7 september 2015

Av bockeriorat - 7 september 2015 10:39

  


I farans riktning - Viveca Sten

Uppläsare: Katarina Ewerlöf

Lyssningstid: 12h 23min

Del 6 i Sandhamnsdeckarna

 

 

 I juletid tar journalisten Jeanette Thiels in på ett hotell på Sandhamn för att fira jul i sin ensamhet. Den senaste tiden har hon grävt i det Uppsalabaserade främlingsfientliga partiet Nya Sveriges agenda.

Hon har ett förflutet som krigsjournalist och har rört sig i många farliga miljöer. Jeanette har levt så mycket för sitt arbete att hon har försakat familjelivet och ex-maken Michael har fått enskild vårdnad om 13-åriga dottern Alice.

När Jeanette hittas död i en snödriva inte långt från hotellet på Sandhamn börjar man fundera om Jeanette kan ha skaffat sig fiender i sin yrkesutövning eller om det är den före detta maken som vill röja henne ur vägen?


Nora Linde har haft en tuff höst då hon dels inte hunnit träffa sin sambo Jonas i den utsträckningen som hon önskar eftersom att hans arbetstider som pilot har ändrats mot tidigare och hans timmar borta från henne har ökat. På sitt eget arbete har Nora blivit beforad och fått mer makt. Hennes tidigare chef har har slutat och Nora ser fram emot att få nya arbetsuppgifter och samtidigt få känna sig bättre till mods på jobbet, då hon hade svårt att samarbeta med den tidigare cheften.


Kriminalkommissarie Thomas Andreasson på Nackapolisen hade sett fram emot att fira jul och nyår ute på sitt semesterhus på Harö,  inte långt ifrån Sandhamn. I och med dödsfallet som inträffat i hans upptagningsområde blir det dock till att arbeta med det istället för att koppla av och vila.


I den här delen av Sandhamnsdeckarna är handlingen förlagd till vintertid och istället för att skildra mycket av Noras privatliv är det istället hennes arbete som jurist på en bank som är det som avhandlas varvat med deckargåtsintrigen. Den parallellen är också spännande, men efter att slutet på förra delen och utvecklingen av Noras och Jonas förhållande i den boken, hade det varit mer intressant att få mer insyn på det förhållandet än vad man faktiskt får.


Detta  är en spännande deckargåta samma stil som de övriga i serien  som (tyvärr) innehåller många saker som är aktuella i dagens läge: Journalister och deras arbete samt främlingsfientliga partier på frammarsch. 


Katarina Ewerlöf läser boken på samma skickliga och behagliga sätt som hon brukar. 


Lyssna på: Storytel eller bokus. 

Läs på adlibris eller bokus. 





 

Ovido - Quiz & Flashcards