Alla inlägg den 29 mars 2016

Av bockeriorat - 29 mars 2016 07:06

 

Fågelburen - Lisa Jewell

Uppläsare: Gunilla Leining

Lyssningstid: 11h 30min


För Lorelei Bird är familjen det allra viktigaste. Tillsammans med maken Colin har hon fyra barn; Megan, Bethan, Rory och Rhys. De bor i ett hus  som kallas för Birdhouse i Cotswolds, England. 

Loreleis favorithögtid är påsken och hon försöker sitt allra bästa att se till att sina barn får det mysigt och trevlgt.

Dock blir påsken ett år början till slutet för familjen Birds lycka. En familjetragedi inträffar och ingenting blir någonsin som förut, inte påsken, inte familjen eller dess medlemmar.


Den här boken går i samma stil som den tidigare jag läste av Lisa Jewell - Den tredje hustrun.

Här får vi följa familjen Bird parallellt vid olika tider i livet. De olika delarna vävs tillsammans och de olika karaktärernas hemligheter avslöjas en efter en.


Vi får veta hur de olika människorna hanterar den stora tragedin och hur detta kommer att påverka dem från att vara en stor och lycklig familj till att knappt ens träffas. Och när de väl träffas är de främlingar för varandra.


Det här är en feel-good roman, men samtidigt innehåller den väldigt många tunga ämnen och speciellt mamma Loreleis historia tycker jag är fascinerande och den har jag inte läst om tidigare.


Det är mycket spännande att lyssna på den här boken, eftersom man inte vet var den kommer att ta vägen och hur de olika konflikterna kommer att lösas eller påverka de andra i famljen.


Jag tycker att alla som gillar böcker av Lucy Dillon, Marian Keyes och Jojo Moyes, även ska prova att läsa den här boken, för att jag tror de kommer att gilla den. Jag har sett att det finns ett flertal böcker av Jewell på svenska och engelska och jag hoppas att storytel kommer att ta in fler, då kommer jag garanterat att läsa dem!


Gunilla Leining, som även läst in Jojo Moyes böcker, är mycket behaglig att lyssna på!.


Lyssna på storytel eller bokus.


Läs på storytel, adlibris eller bokus

Ovido - Quiz & Flashcards