Alla inlägg den 17 mars 2016

Av bockeriorat - 17 mars 2016 16:29

 

Inte ens det förflutna - Anna Jansson

Uppläsare: Marie Richardsson

Lyssningstid: 11h 24min


Maria Wern är nyskild och tycker att det är svårt att inte vara ifrån sina barn. Mycket beroende på att hennes före detta man, Christer, inte är att lita på.


En gammal vän till Maria går igenom en tuff period, då hon på sitt arbete som sjuksköterska har orsakat en patients död. Hon mår inte bra och hälsar på Maria på Gotland, vilket passar bra då hon ska på ett retreat på Fårö där hon ska få koppla av och jobba med sitt mående.


Snart ska Maria ge sitt vittnesmål i en stor rättegång där en mäktig maffiaboss står åtalad. När Marias barn plötsligt blir hotade till livet om Maria ger sitt vittnesmål, lämnar hon över barnen i Christers vård och följer med sin väninna till Fårö med tagen identitet, så ingen ska veta var hon har tagit vägen.


På Fårö träffar de en grupp kvinnor som alla har gemensamt att de har haft det tufft och jobbigt och behöber koppla av. Men i övrigt har de inga som helst beröringspunkter med varandra. Eller...


I boken här är det en grupp kvinnor på ett hälsohem som det handlar om, men efter delar av boken förstår jag att det är intrigen i boken som är tagen till en reunion med gamla väninnor i Maria Wernfilmen. Det är det som är lite trist med att gå tillbaka och läsa gamla Anna Janssonböcker. Man vet inte riktigt om man har sett dem som film eller inte.


Men det spelade inte så stor roll ändå. Det var mys-pysigt att lyssna på en Anna Janssondeckare igen och det börjar ge vibbar om ledighet och semester, eftersom det är då jag oftast läser just deckare. Eller i alla fall i mitt liv innan storytel.


Som vanligt är det Marie Richardsson som läser om Maria Wern och hon gör ett bra jobb!


Lyssna på storytel, adlibris eller bokus.

Läs på storytel, adlibris eller bokus.  



Ovido - Quiz & Flashcards