Direktlänk till inlägg 3 januari 2016

Bloggdrottningen 2 - Therese Loreskär

Av bockeriorat - 3 januari 2016 18:26

 

Bloggdrottningen 2 - Therese Loreskär

Uppläsare: Viktoria Flodström

Lyssningstid: 6h 31min

Del 2 i serien om Bloggdrottningen Kajsa


I slutet av den förra boken var allting i det närmsta kört i botten; bloggen blev avslöjad som den fejk den egentligen var och äktenskapet med Hans verkade inte riktigt vara så som Kajsa hade trott.


Som om inte det skulle vara nog med problem. När vi kommer tillbaka in i Kajsas liv har hon bott tillsammans med de tre barnen och hunden i villan i Edsviken i tre månader och Hans har i smyg bott hos sin mamma på hennes ålderdomshem. Men när han upptäcks blir både mor och son avhysta och kommer att bli del utav Kajsas ansvar.


Kajsas bästa kompis lyckas av en märkligt sammanträffande möta en greve som tar med henne till Paris och ett liv i sus och dus. Även om Kajsa är glad för kompisens lycka, hade hon behövt hennes stöd och hjälp i alla andra svårigheter.


Försöken att hitta ett jobb som sjukgymnast är fruktlösa och när det verkar som att Hans inte kan vara kvar på sitt jobb längre, börjar det bli alldeles omöjligt för Kajsa. Hur ska hon klara av att ansvara för allt och alla och hur ska hon kunna försörja dem alla?


Ingenting verkar gå som det ska och det verkar som om att det hela tiden bara blir värre och värre. 


Den här fortsättningen om Bloggdrottningen flyter på på samma vis som den tidigare och är bitvis mycket rolig och bitvis väldigt smärtsam att lyssna på. Smärtsam för att det ibland blir alltför pinsamt/ överdrivet och jobbigt för huvudrollsinnehavaren.


Jag tycker om författarens humoristiska språk och den är enkel och underhållande att lyssna på. Det är ingen djupare form av litteratur, men gör heller inte anspråk på att försöka vara det.


Det är många saker som tycks väldigt icke-trovärdiga och mycket som är överdrivet, men jag gillar det i alla fall. Jag antar att det även kommer fler böcker i serien och jag kommer att lyssna på dem.


Har lite svårt för titeln på boken, dock. Jag förstår vitsen med att man ska förstå att det är en fortsättning och vilken bok det är en fortsättning på, men eftersom Kajsa inte bloggar längre, känns inte titeln optimal. Och den känns även väldigt fantasilös.


Viktoria Flodström gillar jag som uppläsare, förutom småländskan som används till en karaktär som lämnar lite övrigt att önska.


Lyssna på; storytel, adlibris mondo eller bokus. 

Läs på; adlibris eller bokus


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av bockeriorat - 24 juni 2019 08:32

Försöker komma igång att skriva igen, men nu på Instagram, på @bockeriorat titta där om du vill! ...

Av bockeriorat - 1 augusti 2018 12:43


   Stay Metal - Håkan Mattsson & Stefan Hellström Uppläsare: Håkan Mattsson Lyssningstid: 10h 40 min   Kenny "Metal" Bladqvist är en missförstådd och underskattad stjärntrummis som på grund av att ingen annan i världen, Sverige eller ens ha...

Av bockeriorat - 29 juli 2018 08:59


  De vänsterhäntas förening - Håkan Nesser Uppläsare: Reine Brynolfsson Lyssningstid: 15h 29 minuter   Den pensionerade komissarie Van Veeteren ska strax fylla 75 och försöker undvika ett uppmärksammat firande och  grubblar en del över åldr...

Av bockeriorat - 25 mars 2018 12:38

  Ur askan i elden - Peter Robinson Uppläsare: Tomas Bolme Lyssningstid:11h 5min Del 1 i serien om Alan Banks   Polisen i Eastvale har på senare tid fått in larm från kvinnor som har blivit iakttagna när de klär av sig i sina hem. Ingen ...

Av bockeriorat - 11 mars 2018 16:16


  Barnet - Fiona Barton Uppläsare: Anna Maria Käll Lyssningstid: 12h 7min   En kort notis i en tidning med orden "barnskelett upphittat vid byggarbetsplats", väcker känslor hos fler läsare.   Angela och Nick  är gifta och har två barn ...

Ovido - Quiz & Flashcards