Direktlänk till inlägg 11 oktober 2015

Torsdagarna i parken - Hilary Boyd

Av bockeriorat - 11 oktober 2015 18:56

 

Torsdagarna i parken - Hilary Boyd

Uppläsare: Angela Kovacs

Lyssningstid: 9h 34 min


Jeanie ska snart fylla 60 år och lever ett stillsamt liv med sin make, George, sedan många år tillbaka och i närheten bor deras dotter Chaunte och barnbarn Ellie.

George har varit pensionär fler år och börjar planera att de ska flytta ifrån London och bosätta sig ute på landet istället. Både han och dottern  tar för givet att Jeanie delar sin makes drömmar om att sluta arbeta och flytta ut på landet, men Jeanie är väldigt säker på att hon vill bo kvar i London och att hon även vill fortsätta arbeta i sin hälsokostaffär.


Till det yttre tror nog många att George och Jeanie att de lever i ett lyckligt förhållande. Men efter det som hände för tio år sedan, blir sig inget likt i deras äktenskap. Även om de är goda vänner, har roligt och skrattar mycket tillsammans finns det en sak som inte är som det ska.


Varenda torsdag är Jeanie barnvakt till sin dotterdotter och passar även på att ta med henne till parken för att leka. Detta blir en höjdpunkt för Jeanie, inte minst för att hon i parken träffar Ray som passar sitt barnbarn Dylan. Detta gör att hon ännu mer börjar ifrågasätta om hon ska nöja sig med ett liv tillsammans  med George som pensionär.


Det här handlar mycket om att bli 60  och inse att man är på väg att uppnå den där åldern som man själv alltid har tyckt är väldigt gammal, men att man inte känner sig gammal. Att man dessutom känner sig för ung för att dra sig tillbaka från yrkeslivet och leva ett pensionärliv när man inte alls är redo och hela tiden pikas för att man ska börja ta det lugnt. 


Torsdagar i parken är en riktig feel-good bok som behandlar en del svårigheter och i ett lite äldre perspektiv än vad man är van vid. Jeanie brottas med problem av typen; hur mycket ansvar ska man ta för sina barnbarn, att vara rädd för att lämna det gamla trygga och ta klivet ut i ovissheten och svårigheten att ha växt tillsammans så mycket med sin partner att denna tar för givet att denne vet/tror att den respektive automatiskt delar ens drömmar.


Visserligen kan vissa delar vara ganska förutsägbara, men jag tycker ändå att det var intressant och mysig läsning. Lättlyssnad och lätt att hänga med i. 


Vissa delar blir jag i vanlig ordning lätt irriterad av, när huvudpersonen inte sätter ned foten eller inte tar tag i de problem som finns. 


Och svärsonen ter sig till en början som en riktig skitstövel. Jag tycker att historien kring honom hade knytits ihop på ett bättre och smartare sätt i slutet, nu tyckte jag att hans bakgrund mest fick rinna ut i sanden.


Och att dottern och svärsonen tycket att Jeanie, som driver den egna affären utan vidare ska ta hand om sitt barnbarn mer än tidigare. samtidigt som George, som är pensionär, inte ens verka komma på tal som barnvakt. Konstigt, tycker jag!


Uppläsaren Angela Kovacs bidrar en hel del till den mysiga och gemytliga stämningen. 


Lyssna på storytel eller bokus.

Läs på adlibris eller bokus. 





 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av bockeriorat - 24 juni 2019 08:32

Försöker komma igång att skriva igen, men nu på Instagram, på @bockeriorat titta där om du vill! ...

Av bockeriorat - 1 augusti 2018 12:43


   Stay Metal - Håkan Mattsson & Stefan Hellström Uppläsare: Håkan Mattsson Lyssningstid: 10h 40 min   Kenny "Metal" Bladqvist är en missförstådd och underskattad stjärntrummis som på grund av att ingen annan i världen, Sverige eller ens ha...

Av bockeriorat - 29 juli 2018 08:59


  De vänsterhäntas förening - Håkan Nesser Uppläsare: Reine Brynolfsson Lyssningstid: 15h 29 minuter   Den pensionerade komissarie Van Veeteren ska strax fylla 75 och försöker undvika ett uppmärksammat firande och  grubblar en del över åldr...

Av bockeriorat - 25 mars 2018 12:38

  Ur askan i elden - Peter Robinson Uppläsare: Tomas Bolme Lyssningstid:11h 5min Del 1 i serien om Alan Banks   Polisen i Eastvale har på senare tid fått in larm från kvinnor som har blivit iakttagna när de klär av sig i sina hem. Ingen ...

Av bockeriorat - 11 mars 2018 16:16


  Barnet - Fiona Barton Uppläsare: Anna Maria Käll Lyssningstid: 12h 7min   En kort notis i en tidning med orden "barnskelett upphittat vid byggarbetsplats", väcker känslor hos fler läsare.   Angela och Nick  är gifta och har två barn ...

Ovido - Quiz & Flashcards