Alla inlägg den 5 juni 2016

Av bockeriorat - 5 juni 2016 08:08

 

Emelie Schepp - Prio ett

Uppläsare: Katarina Ewerlöf

Lyssningstid: 12h 31min

Del 3 i serien om Jana Berzelius

 


När ambulans kallas för att hjälpa en kvinna som har drabbats av hjärtinfarkt går allt precis som det ska till en början. Men sedan händer det något.

Kan det bero på att ambulanssjukvårdaren har börjat ta på sig för många och för långa arbetspass och detta har äventyrat säkerheten för patienterna?


När samma sak upprepar sig igen, vid en annan utryckning kan man dock inte bortförklara det som händer med en otrolig otur eller en engångsföreteelse längre. Men att anmäla sin kollega för chefen är inte alltid det lättaste.


Händelserna som ambulanssjukvårdarna har kallats till hör heller inte till vanligheterna, speciellt inte i Norrköping och poliserna Mia och Henrik har mycket att stå i för att försöka förstå vad det är som pågår.


Åklagare Jana Berzelius blir återigen indragen i fallen och även den här gången har hon personlig koppling till fallen och hon pressas hårt för att kunna behålla sina hemligheter och att inte bli av med sitt arbete.


Det här är den tredje boken som jag lyssnar på av Emelie Schepp om Jana Berzelius. Jag tycker böckerna är välidigt spännande och medryckande, men alldeles för överdrivna och otrovärdiga.

Det känns (nästan) orimligt att Jana kan ha två så diametralt skilda personligheter och att ingen ens har kunnat ana något om hennes mörka sida.

Jag undrar hur Schepp ska utveckla karaktären Jana. Vad hon än väljer känns som om att det blir ännu mer otrovärigt/ krystat. Trots det ser jag fram emot att höra fortsättningen!



Lyssna på: storytel,  adlibris mondo eller bokus. 

Läs på: adlibris eller bokus

Ovido - Quiz & Flashcards