Alla inlägg den 15 februari 2015

Av bockeriorat - 15 februari 2015 13:57

 


Den som väntar - Kristin Emilsson

(fortsättningen på Äta kakan och ha den kvar.)

 

I den tidigare boken gav sig Amanda iväg från sin familj för att jobba utomlands - när hon i själva verket skaffade en egen, hemlig lägenhet i Stockholm.

Hon träffar en hel del nya vänner och en ung älskare.

I slutet undrade man en hel del om de "hemligheter" som hon fortfarande behöll, när hon återgick till att leva med sina man och deras barn.

 

I den här boken har det blivit dags för Erik, Amandas man, att fylla 50 år. Eriks dotter sedan ett tidigare förhållande, Elin, har tillsammans med Amanda fixat en storslagen fest för att fira födelsedagen.

Under taxiresan till festen råkar Amanda glömma att ge tillbaka Eriks telefon. Under kvällen blir hon både ledsen och upprörd när hon, på mobilen, kan läsa att han får flirtiga sms från sin före detta älskarinna.

 

Amanda vet inte hur hon ska bete sig efter sin upptäckt. Så när hon av en vän blir medbjuden att få åka till Bokmässan i Göteborg tvekar hon inte en sekund. Med sig i bagaget tar hon manuset som hon har skrivit om sin flykt från familjen, som egentligen trodde att hon jobbade utomlands.

Återigen lämnar hon familjen och återigen gör hon det utan att på något sätt prata med sin man om deras problem eller det som hon har fått reda på.

 

Jag blev riktigt besviken på den här uppföljaren. I slutet av förra boken lämnas man med en cliffhanger, men den fick man inte reda på i fortsättningen. Däremot verkar det som att det är på gång att eftersökas om man möjligen ska få svaret någon gång i framtiden. Kanske i en tredje, fjärde eller femte bok?

 

Amanda verkar inte har lärt sig någonting av sitt förra misstag att lämna familjen och lägga lögnerna på hög. Hon återupprepar allting en gång till, även om lögnerna inte är de samma och personen som hon har en flirt med inte heller är den samma.

Återigen velar hon; ska hon stanna i sitt förhållande, eller ska hon inte stanna kvar i förhållandet?

 

Note to self: Läs inte en (eventuell) uppföljare, det finns så många andra bra böcker att lägga tiden på istället.

 

Uppläsare: Maria Lyckow. Är en duktig uppläsare med en behaglig röst. 

 

 

Ovido - Quiz & Flashcards