Direktlänk till inlägg 30 maj 2016

En välbevarad hemlighet - Kate Morton

Av bockeriorat - 30 maj 2016 17:15

 

En välbevarad hemlighet - Kate Morton

Uppläsare: Angela Kovacs 

Lyssningstid: 19h 8min


Laurel är en berömd och välkänd skådespelerska som nu vakar vid sin mor Dorothys sjukbädd. I och med att mamman inte är medvetande har hon en hel del tid till att tänka över sitt liv.


Hennes barndom tillsammans med två systrar och en betydligt yngre bror, var mycket lycklig på ett gods på landet. Föräldrarna träffades under kriget när mamman passade på att flytta från det sönderbombade London för att ta anställning på ett pensionat som drevs av Laurels farmor. När sonen en dag kommer hem från kriget är det kärlek vid första ögonkastet. 

Dorothy blev tidigt föräldralös på grund av kriget tidigt och längtade därför mycket efter att få en egen familj.


På grund av de otäcka omständigheterna har Dorothy aldrig velat prata om sitt liv som ung, om hur hon hade det innan hon träffade fadern.


En dag hittar dock Laurels syster ett fotografi av sin mamma och en bok där det står till Dorothy från Vivian. Namnet Vivian får det att börja ringa en liten klocka i Laurels huvud. Hon vet att hon har hört det förut, men kan inte koppla ihop med varifrån det kommer. I ett försök att färska upp minnet beger sig Laurel hem till sitt familjehem och hittar ledtrådar till det förflutna. Och allt eftersom nystas det förflutna, med en hel del hemligheter, upp.


Den här historien berättas ur fler personers synvinkel och berättas i nutid såväl som i Laurels barndom och Dorothys ungdom.


Den här boken innehåller verkligen alla de ingredienser som jag gillar allra mest: Invecklade händelser och hemligheter som nystas upp allt eftersom. Den utspelas i England och handlar om komplicerade relationer.

Att man får höra om hur människor har blivit som de har blivit och varför de gör olika val i livet. Det var svårt att lägga ifrån sig den här boken!


Den här boken rekommenderar jag till alla som gillar just feel-good böcker som innehåller spänning och ger läsaren en önskan att hela tiden försöka klura ut vad det egentligen är som har hänt.  


Angela Kovacs är som alltid mycket duktig som uppläsare.


Det här är den första boken som jag läser av Kate Morton och jag kommer garanterat att läsa fler av hennes böcker. Nu finns det bara en till av henne på storytel; I det förflutna. Den spar jag till i sommar. Jag längtar verkligen efter att lyssna på den!


Lyssna på: storytel, adlibris eller bokus.

Läs på adlibris eller bokus



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av bockeriorat - 24 juni 2019 08:32

Försöker komma igång att skriva igen, men nu på Instagram, på @bockeriorat titta där om du vill! ...

Av bockeriorat - 1 augusti 2018 12:43


   Stay Metal - Håkan Mattsson & Stefan Hellström Uppläsare: Håkan Mattsson Lyssningstid: 10h 40 min   Kenny "Metal" Bladqvist är en missförstådd och underskattad stjärntrummis som på grund av att ingen annan i världen, Sverige eller ens ha...

Av bockeriorat - 29 juli 2018 08:59


  De vänsterhäntas förening - Håkan Nesser Uppläsare: Reine Brynolfsson Lyssningstid: 15h 29 minuter   Den pensionerade komissarie Van Veeteren ska strax fylla 75 och försöker undvika ett uppmärksammat firande och  grubblar en del över åldr...

Av bockeriorat - 25 mars 2018 12:38

  Ur askan i elden - Peter Robinson Uppläsare: Tomas Bolme Lyssningstid:11h 5min Del 1 i serien om Alan Banks   Polisen i Eastvale har på senare tid fått in larm från kvinnor som har blivit iakttagna när de klär av sig i sina hem. Ingen ...

Av bockeriorat - 11 mars 2018 16:16


  Barnet - Fiona Barton Uppläsare: Anna Maria Käll Lyssningstid: 12h 7min   En kort notis i en tidning med orden "barnskelett upphittat vid byggarbetsplats", väcker känslor hos fler läsare.   Angela och Nick  är gifta och har två barn ...

Ovido - Quiz & Flashcards