Direktlänk till inlägg 11 september 2016

Svärmödrar utan gränser - Anna Jansson

Av bockeriorat - 11 september 2016 16:00

 


Svärmödrar utan gränser - Anna Jansson

Uppläsare: Anne-li Norberg

Lyssningstid: 8h 42 min   

Del 2 i serien om Angelika Lagermark

 


Angelika
lyckades i förra boken, Ödesgudinnan på saldong D'amour, hitta kärleken i den åtskilligt yngre Magnus, men fortfarande har hon svårt att lita på att han verkligen vill ha henne. Hon kommer inte att kunna ge honom några barn och Angelika ser gärna att han ska lämna henne genast istället för att bli sårad när han hittar en yngre kvinna som kan ge honom ett barn.

Inte blir deras förhållande bättre av att det inte känns likadant som det var med hennes före detta man, Joakim, då hon alltid kände sig trygg i deras kärlek. Nu är det jobbigt att bara höra att Magnus har umgåtts med andra kvinnor.


Som om inte alla dessa påfrestningar skulle räcka, så kompliceras situationen ytterligare när Magnus mammas akvarium går sönder och hennes hus inte går att bo i och därför flyttar in hos Angelika.

Magnus mamma är deckardrottning, yvig och aningens egensinnig. Hon gör heller ingen hemlighet av att hon inte tycker att Angelika är ett lämpligt parti, för att hon önskar att bli farmor.


Att Angelika inte har några egna barn, betyder dock inte att hon inte har barn i sitt liv. Redan i första boken fick vi lära känna Folke, Angelikas revisors barn som är mer vild än tam. Folke betyder oerhört mycket för Angelika och när han blir illa däran och hamnar på sjukhus tvekar hon inte att göra allt hon kan för att hjälpa Folke att bli frisk igen.


Självklart fortsätter även arbetet med att para ihop sina kunder på hårsalongen med varandra och det svåraste uppdraget verkar vara att hitta en passande partner till sin blivande svärmor.


Jag gillade den här boken mycket, jag tycker om karaktärerna och stämningen. Det är mysigt och gemytligt och man håller tummarna för att det ska gå bra för huvudpersonerna.

Det är inte helt realistiskt, men vad gör det. Jag ser fram emot att läsa mer om figurerna kring salong D'amour i framtiden.

 

Uppläsaren Anne-Li Norbergs röst passar väl ihop med boken, tycker jag.

 

Lyssna på storytel, adlibris eller bokus

Läs på adlibris eller bokus

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av bockeriorat - 24 juni 2019 08:32

Försöker komma igång att skriva igen, men nu på Instagram, på @bockeriorat titta där om du vill! ...

Av bockeriorat - 1 augusti 2018 12:43


   Stay Metal - Håkan Mattsson & Stefan Hellström Uppläsare: Håkan Mattsson Lyssningstid: 10h 40 min   Kenny "Metal" Bladqvist är en missförstådd och underskattad stjärntrummis som på grund av att ingen annan i världen, Sverige eller ens ha...

Av bockeriorat - 29 juli 2018 08:59


  De vänsterhäntas förening - Håkan Nesser Uppläsare: Reine Brynolfsson Lyssningstid: 15h 29 minuter   Den pensionerade komissarie Van Veeteren ska strax fylla 75 och försöker undvika ett uppmärksammat firande och  grubblar en del över åldr...

Av bockeriorat - 25 mars 2018 12:38

  Ur askan i elden - Peter Robinson Uppläsare: Tomas Bolme Lyssningstid:11h 5min Del 1 i serien om Alan Banks   Polisen i Eastvale har på senare tid fått in larm från kvinnor som har blivit iakttagna när de klär av sig i sina hem. Ingen ...

Av bockeriorat - 11 mars 2018 16:16


  Barnet - Fiona Barton Uppläsare: Anna Maria Käll Lyssningstid: 12h 7min   En kort notis i en tidning med orden "barnskelett upphittat vid byggarbetsplats", väcker känslor hos fler läsare.   Angela och Nick  är gifta och har två barn ...

Ovido - Quiz & Flashcards