Direktlänk till inlägg 23 juni 2016

I det förflutna - Kate Morton

Av bockeriorat - 23 juni 2016 20:22

 


I det förflutna - Kate Morton

Uppläsare: Angela Kovacs

Lyssningstid: 22h 33min


Edie Burchill arbetar som redaktör på ett litet förlag och älskar att läsa och skriva. Hennes läsintresse väcktes till liv när hon som liten drabbades av påssjukan och fick läsa The Mud Man av Raymond Blythe, trots att hon nog var åtskilliga år för ung för den ganska läskiga historien.


Edies familj är kärleksfulla och håller mycket av varandra, men ändå är det saker som man inte riktigt vill prata om av olika orsaker. Edie hade en gång en bror, men varken mamman eller pappan vill prata om honom i andra ordalag än av typen; nu skulle han ha varit si eller så gammal och om han hade levt hade han aldrig gjort något sådant. Edie känner att hon ständigt blir jämförd med den döde brodern som aldrig fick möjligheten att leva. 


En dag står blir det stora rubriker i tidningen när 40 år gamla brev delats ut. Detta beroende på att postbäraren hade glömt en postväska uppe på vinden efter en rolig kväll på puben och sedan hade den inte hittats förrän han gått bort och de anhöriga hittat väskan med breven och kontaktat media om de gamla brev. 


Meredith Burchill, Edies mamma, är en av dem som fick vänta 40 år med att få sitt brev. I media säger Meredith att det bara var en gammal postförsändelse som gjorde varken till eller från, men av moderns reaktion förstår Edie att det det var ett viktigt brev. Ett brev som kunde ha förändrat väldigt mycket för alla inblandade. Om det hade kommit fram när det skulle, 40 år tidigare.


Avsändaren av brevet är Juniper Blythe som är en av tre systrar på det stora godset Milderhearst Castle ute på landet. När brevet väl kommer tillrätta börjar Meredith för första gången berätta lite om sin ungdom och vad som hände då.


Under kriget skickades Meredith och hennes syskon från London för att komma bort från bombningarna och då blev Meredith placerad på Milderhearst Castle hos familjen Blythe. Pappan i familjen är Raymond Blythe, författaren till the Mudman och vid det laget en riktig enstöring. Förutom Juniper består familjen även av tvillingsystrarna Seraphina och Persiphone


Seraphina- Saffy är den mjukare och trevligare kvinnan av systrarna. Har precis som fadern författarambitioner och drömmer sig gärna bort från alla måsten och de gamla reglerna som hör samman med den gamla brittiska godsen.


Persiphone - Percy älskar Milderherst Castle och gamla konventioner. Hon lever för att få driva godset i framtiden och även att se till att de övriga systrarna sköter sig.


Juniper är betydligt yngre än tvillingarna och har inte samma mamma. Hon har en stor talang för att skriva och är lite av pappans gullegris. 


När Edie en dag ska ge sig ut för ett möte med arbetet väljer hon att vika av från motorvägen för att tjänstebilen inte riktigt klarar av de höga hastigheterna som man behöver ha på en motorväg. Dock villar hon bort sig och vet inte riktigt var hon har hamnat förrän hon förstår sig att hon har kommit till Milderhearst. Där träffar hon en kvinna som kan berätta att alla systrarna Blythe bor kvar på slottet även fast de nu måste vara riktigt gamla damer.


Med förevändningen att hon är en stor beundrare av Raymond Blythe och hans författarskap lyckas hon få komma till Milderhearst Castle och träffa systrarna. Och efter att ha träffat dem börjar hon nysta upp sanningar och hemligheter i det förflutna både på Milderhearst Castle och i sitt eget, eller snarare moderns liv.


Det här är en bok som jag gillar SÅ HIMLA MYCKET!  Jag gillar referenserna till olika klassiska romaner, karaktärsbeskrivningarna och persongalleriet. Den är spännande upplagd och hoppar fram och tillbaka i tiden och skiftar perspektiv från Edie/ Meredith och eller personerna på Milderhearst Castle.


Jag känner så mycket för de här personerna och jag blir alldeles uppslukad av historien! Det är mycket svårt att lägga ifrån sig boken och det blev en hel del långa promenader för att få kunna fortsätta att lyssna!


Efter att ha lyssnat på den här boken av Kate Morton (har tidigare läst En välbevarad hemlighet) längtar jag till:

- att få läsa fler av hennes böcker

- att böckerna ska filmatiseras så att jag kan få lite "Downton Abbey"-feeling nu när den underbara serien har lagts ned. 


Gillar du böcker om engelska gods, Downton Abbey och böcker där man hela tiden funderar på vad det är som är den stora hemligheten i det förflutna, rekommenderar jag den här boken!


Uppläsaren Angela Kovacs passar ypperligt att läsa den här boken och gör det bara än behagligare att lyssna på berättelsen.


Storytel: TA IN FLER AV KATE MORTONS BÖCKER!!!



Lyssna på: storytel eller adlibris mondo

Läs på: adlibris eller bokus. 

#storytel

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av bockeriorat - 24 juni 2019 08:32

Försöker komma igång att skriva igen, men nu på Instagram, på @bockeriorat titta där om du vill! ...

Av bockeriorat - 1 augusti 2018 12:43


   Stay Metal - Håkan Mattsson & Stefan Hellström Uppläsare: Håkan Mattsson Lyssningstid: 10h 40 min   Kenny "Metal" Bladqvist är en missförstådd och underskattad stjärntrummis som på grund av att ingen annan i världen, Sverige eller ens ha...

Av bockeriorat - 29 juli 2018 08:59


  De vänsterhäntas förening - Håkan Nesser Uppläsare: Reine Brynolfsson Lyssningstid: 15h 29 minuter   Den pensionerade komissarie Van Veeteren ska strax fylla 75 och försöker undvika ett uppmärksammat firande och  grubblar en del över åldr...

Av bockeriorat - 25 mars 2018 12:38

  Ur askan i elden - Peter Robinson Uppläsare: Tomas Bolme Lyssningstid:11h 5min Del 1 i serien om Alan Banks   Polisen i Eastvale har på senare tid fått in larm från kvinnor som har blivit iakttagna när de klär av sig i sina hem. Ingen ...

Av bockeriorat - 11 mars 2018 16:16


  Barnet - Fiona Barton Uppläsare: Anna Maria Käll Lyssningstid: 12h 7min   En kort notis i en tidning med orden "barnskelett upphittat vid byggarbetsplats", väcker känslor hos fler läsare.   Angela och Nick  är gifta och har två barn ...

Ovido - Quiz & Flashcards